Εκδίκαση Έφεσης στο Σ.τ.Ε. Ανθυπαστυνόμων που διεκδικούν την προαγωγή τους

0

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 026 από 7-4-2017 ανακοίνωσης της Ένωσης Αθηνών, σας ενημερώνουμε ότι εκδικάσθηκε την  2/11/2017, ενώπιον της Επταμελούς Σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του Σ.τ.Ε., η υπ’ αρ. ΕΦ23/8-2-2012 (Τσικίνης Κωνσταντίνος κλπ) Έφεση που έχουν ασκήσει διά του Δικηγορικού Γραφείου του Νομικού μας Συμβούλου, Βάιου Σκαμπαρδώνη, 21 συνάδελφοι κατά της υπ’ αρ. 240/2011 απόφασης του Ε’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που αφορά στο ζήτημα της προαγωγής των Ανθυπαστυνόμων σε Υπαστυνόμους Β’ κατά παρέκκλιση του αρ. 7 παρ. 7 του Ν. 3686/2008.

Στη δίκη παρέστη ο Νομικός μας Σύμβουλος, ενώ παρόντες ήταν Δικηγόροι συνεργάτες του, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας καθώς και έτεροι ενδιαφερόμενοι για το ζήτημα συνάδελφοι, διάδικοι της συγκεκριμένης δίκης ή μη.

Θυμίζουμε ότι η εκδίκαση έλαβε χώρα κατόπιν της υπ’ αρ. 1528/2017 Απόφασης της Πενταμελούς Σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του Σ.τ.Ε., με την οποία είχε παραπεμφθεί να δικαστεί (αρχικά την 5/10/2017 και κατόπιν σύντομης αναβολής) στην Επταμελή Σύνθεση του οικείου Τμήματος του Σ.τ.Ε. η ως άνω Έφεση των 21 συνάδελφων μας. Η παραπομπή αυτή έγινε διότι κρίθηκε από το ΣτΕ ότι η υπόθεση είναι υψίστης σημασίας και ότι με τη δίκη αυτή θα κριθεί διά παντός το μεγάλο αυτό ζήτημα της συνταγματικότητας ή μη της διάταξης του αρ. 7 παρ. 7 του Ν. 3686/2008.

Τώρα πλέον αναμένουμε τους προσεχείς μήνες την έκδοση απόφασης η οποία θα κρίνει το ζήτημα ευθέως και επί της ουσίας για τους 21 εκκαλούντες συναδέλφους, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσει και το «μπούσουλα» για όλες τις επόμενες δίκες με το ίδιο περιεχόμενο, που θα συμμετάσχει η Ένωσή μας δια του Νομικού της Συμβούλου, είτε ενώπιον του Σ.τ.Ε., είτε ενώπιον των Διοικητικών Εφετείων.

Κατόπιν των ανωτέρω, συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους Ανθυπαστυνόμους να αναμένουν την απόφαση της εν λόγω έφεσης προτού προβούν σε οποιαδήποτε νέα δικαστική διεκδίκηση.

Απόσπασμα από την Εφημερίδα «Σύγχρονη Αστυνομία» της Ένωσης Αθηνών

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.