Δουλέμποροι «φυλάκιζαν» Πακιστανούς για να πληρώσουν και να τους περάσουν στην Ελλάδα

0

Περισσότερους από 60 Πακιστανούς μετανάστες απελευθέρωσε η τουρκική αστυνομία, μετά από επιχείρησε σε υπόγειο πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί οι διακινητές τους κρατούσαν σιδηροδέσμιους και επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρήματα αφού τους είχαν υποσχεθεί να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου της γειτονικής χώρας, οι περίπου 60 Πακιστανοί υπήκοοι βρέθηκαν χθες μέσα στο υπόγειο πολυκατοικίας της συνοικίας Αρναβούτκιοϊ, στην ευρωπαϊκή όχθη του Βοσπόρου, ενώ πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς έφεραν σημάδια από χτυπήματα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις άνδρες, επίσης Πακιστανούς, που είναι ύποπτοι ότι εξαπάτησαν τους μετανάστες υποσχόμενοι να τους περάσουν στην Ιταλία ή στην Ελλάδα έναντι 10.000 δολαρίων, αναφέρει η Hurriyet.

Αφού αλυσόδεσαν τους επίδοξους μετανάστες στο υπόγειο, οι διακινητές τούς εξανάγκασαν να έρθουν σε επαφή με οικείους τους για να τους πουν ότι έφθασαν στην Ευρώπη και να τους ζητήσουν να μεταβιβάσουν τα 10.000 δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα. Όταν οι αστυνομικοί έκαναν την έφοδο, βρήκαν ανάμεσα στους στοιβαγμένους Πακιστανούς και περίπου 15 πτώματα, ανθρώπων που είχαν πεθάνει, πιθανώς από ασιτία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.