Δολοφονία Στεφανάκου: Οι «απουσίες» στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας

0

Το modus operandi των δραστών δείχνει επαγγελματίες που πιθανότατα έχουν επιστρέψει ήδη στην έδρα τους, την Αλβανία ή κάποια χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ. Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ως προς το εάν θα μπορέσουν να εντοπίσουν το πρόσωπο του έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου.

Ο κατάλογος των υπόπτων μακρύς, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εποφθαλμιούσαν τη θέση του «άρχοντα της αθηναϊκής νύχτας» ή του «αρχηγού της Greek Mafia» σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι της νύχτας που θα μπορούσαν να διαθέσουν τα χρήματα που απαιτούνται για ένα τέτοιο «συμβόλαιο θανάτου», από έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αυτό εκτιμάται σε περίπου 200.000 ευρώ, είναι λίγοι. Ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που δεν ένιωθαν «δέος» μπροστά του, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση αποτυχίας τότε η εκδίκηση θα ήταν λυσσαλέα. Όχι, φυσικά, ότι τώρα δεν υπάρχει ανησυχία για έναν νέο κύκλο αίματος στην αθηναϊκή νύχτα, που θα οδηγήσει σε αλλαγές του «χάρτη» της Αττικής.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής «ξεσκονίζουν» φιλίες και έχθρες του Βασίλη Στεφανάκου, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα που έσπευσαν το βράδυ της Τετάρτης στη λεωφόρο Αθηνών 304. Η προσοχή τους πλέον στρέφεται στα πρόσωπα που θα τον «αποχαιρετήσουν» στην κηδεία του, το Σάββατο. Για την ακρίβεια οι αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ δίνουν περισσότερο βάρος στις… απουσίες.

Παρά τα όσα δηλώνουν οι φίλοι του 58χρονου πρώην βαρυποινίτη, ότι καλό είναι να μην ανοίξει ένας νέος κύκλος αίματος, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει «απάντηση». Μία «απάντηση» που αυτόματα θα «δείξει» και τον ύποπτο, καθώς οι άνθρωποι της νύχτας γνωρίζουν πολύ περισσότερα από τις Αρχές για τις ισορροπίες τρόμου, τις φιλίες, τις αντιπαλότητες και εάν αυτές έχουν καταλαγιάσει ή όχι.

Ιδίως εάν το «συμβόλαιο θανάτου» έχει να κάνει με παλιούς ανοιχτούς λογαριασμούς του Βασίλη Στεφανάκου. Αυτό, καθώς οι αστυνομικοί ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή τα επιχειρηματικά ανοίγματα που είχε κάνει (στον χώρο των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου) μετά την αποφυλάκιση του.

Πηγή: Reader.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.