Διαβάστε την απάντηση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στο ερώτημα “που πήγαν τα 5 εκατ. ευρώ για οχήματα”

0

Την απάντηση που έλαβε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με παλιότερη ανακοίνωσή της (24 Οκτωβρίου) αναφορικά με τη χρηματοδότηση της ΕΛ.ΑΣ. για την αγορά οχημάτων και μοτοσικλετών από την Περιφέρεια Αττικής, έδωσε στη δημοσιότητα Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Η απάντηση της Διεύθυνσης του Τμήματος Προμηθειών του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύεται παρακάτω:

Η Ένωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι “ευελπιστεί ότι η άμεση ανταπόκριση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, όσον αφορά τις ενέργειες του για την απορρόφηση των χρημάτων, θα συνεχιστεί έτσι ώστε με τις κατάλληλες ενέργειες τα χρήματα θα απορροφηθούν για τον σκοπό για τον οποίο έχουν δοθεί”.

Παραθέτουμε τώρα την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Ένωση τον Οκτώβριο με τίτλο “Που είναι τα πέντε εκατομμύρια ευρώ:
«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής όπως και κάθε σωματείο που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζομένους υποχρεούται είτε να καταγγέλλει είτε να επικροτεί ενέργειες που έχουν να κάνουν με το εργασιακό γίγνεσθαι των μελών του.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη στα γραφεία της ένωσης μας της περιφερειάρχου Αττικής Κας Ρένας ΔΟΥΡΟΥ, και αφού την ενημερώσαμε για τα θέματα ασφαλείας που λαμβάνουν χώρα στην Δυτική Αττική, η κυρία περιφερειάρχης μας δήλωσε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που βιώνουν οι αστυνομικοί και οι πολίτες και για τον λόγο αυτό η περιφέρεια Αττικής διάθεσε το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ (5.000.000 € ), ποσό πραγματικά τεράστιο για την εποχή την οποία ζούμε, για την αγορά υπηρεσιακών οχημάτων.

Πιστεύουμε ότι τα χρήματα θα διατεθούν για το σκοπό τον οποίο εδόθησαν χωρίς καμία αναβολή και αστερίσκους και όχι όπως στο παρελθόν όπου είχαμε γεγονότα που έβαζαν σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια και εξυπηρετούσαν είτε πολιτικές είτε κομματικές σκοπιμότητες.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε από το υπουργείο να ανακοινώσει το ταχύτερο δυνατόν την αγορά των οχημάτων κάτι το οποίο έχουμε απόλυτη ανάγκη και εμείς οι αστυνομικοί αλλά και οι πολίτες και ευελπιστούμε τα νέα οχήματα να διανεμηθούν ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, και στις μάχιμες υπηρεσίες, και όχι στους εντός εισαγωγικών ‘’ επισήμους ‘’ και ‘’ευπαθείς στόχους’’ όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.