Γερμανία: Συνελήφθησαν έξι Σύροι που φέρονται να ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

0

Επικείμενη τρομοκρατική ενέργεια του ISIS με εκρηκτικά, εκτιμά ότι απέτρεψε η γερμανική αστυνομία, μετά τη σύλληψη έξι υπηκόων Συρίας. Οι συλληφθέντες είναι μεταξύ 20 και 28 ετών, ενώ οι αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα στο Κάσελ, το Ανόβερο, την Έσση και τη Λειψία.

Σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στη Φρανκφούρτη. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν περίπου 500 αστυνομικοί, ενώ ερευνήθηκαν οκτώ διαμερίσματα. Οι έξι άνδρες κατηγορούνται ότι «προετοίμαζαν μια επίθεση εναντίον ενός δημόσιου στόχου στη Γερμανία με όπλα ή εκρηκτικά», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας. Βάσει των στοιχείων της έρευνας «ο σχεδιασμός της επίθεσης δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη», πρόσθεσε η εισαγγελία, η οποία όμως δεν διευκρίνισε αν κατασχέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά στις έρευνες που έγιναν.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, οι τέσσερις ύποπτοι έφτασαν στη χώρα τον Δεκέμβριο του 2014 και άλλοι δύο την επόμενη χρονιά, ενώ όλοι είχαν κάνει αίτηση για να λάβουν άσυλο. Είναι η δεύτερη φορά αυτό τον μήνα που Σύροι συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι σχεδιάζουν επιθέσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.