Γαλλία: Οι Αρχές απέτρεψαν δύο τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στο 2018

0

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν «ευαισθητοποιήσει» τα αντανακλαστικά των γαλλικών Αρχών ασφαλείας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, από τις αρχές του χρόνου αποτράπηκαν δύο επιθέσεις, οι οποίες σχεδιάζονταν εναντίον μιας «μεγάλης αθλητικής υποδομής» και εναντίον στρατιωτικών της επιχείρησης «Sentinelle».

«Από την 1η Ιανουαρίου, έχουμε αποτρέψει δύο σχέδια επιθέσεων, που δεν είχαν ακόμη οριστικοποιηθεί πλήρως, στα οποία όμως ένας αριθμός προσώπων ήθελε να διαπράξει επιθέσεις», δήλωσε ο Κολόμπ στην εκπομπή Grand Rendez-vous του ραδιοσταθμού Europe 1, διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως τα σχέδια αυτά εμποδίσθηκαν «στον Νότο» και «στη Δύση». «Στόχος ήταν η νεολαία», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, αναφερόμενος στο σχέδιο επίθεσης εναντίον της «μεγάλης αθλητικής υποδομής».

Οι συλληφθέντες βρίσκονται πλέον «στη φυλακή» και «παρακολουθούνταν», πρόσθεσε, «άλλωστε μ’ αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε να αποτρέψουμε τα σχέδια επιθέσεων», πρόσθεσε ο υπουργός, αρνούμενος να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το πού έγιναν οι συλλήψεις καθώς και για την ακριβή τοποθεσία των στόχων.

Πρόκειται για πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στους φακέλους των σεσημασμένων για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης τρομοκρατικού χαρακτήρα, «αυτών που έχουν στόχο τη ριζοσπαστικοποίηση», εξήγησε ο ίδιος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.