Βιετναμέζοι ναρκέμποροι με τζίρο 4.000.000 ευρώ συνελήφθησαν σε βίλες στη Ραφήνα

0

Τζίρο 4.000.000 ευρώ θα έκανε η βιετναμέζικη συμμορία διακίνησης κάνναβης που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε βίλες στο Νέο Βουτσά στη Ραφήνα, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε εργαστήρια καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης. Συντονίστρια φέρετται μία 33χρονη γυναίκα από το Βιετνάμ. Το κύκλωμα παρήγαγε υψηλής ποιότητας κάνναβη, η οποία πωλούνταν σε πολύ ακριβή τιμή, ισάξια με την κάνναβη που παράγεται στην Ελλάδα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κόστιζε στο «λιανικό» εμπόριο 6.500 ευρώ το κιλό.

Οι συλλήψεις έγιναν την Τετάρτη. Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα από το Βιετνάμ και έναν υπήκοο Κίνας. Συνολικά εντοπίστηκαν 2.195 δενδρύλλια. Οι ασιάτες έχουν ούτως ή άλλως εξειδίκευση στην παραγωγή υδροπονικών καλλιεργιών και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές τα μέλη του κυκλώματος είχαν δραστηριοποιηθεί στη διακίνηση ναρκωτικών τουλάχιστον ενάμιση χρόνο νωρίτερα. Όλοι τους είχαν εισέλθει στην Ελλάδα παράνομα, ενώ χαρακτηρίζονται ως «επαγγελματίες».

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Πιο αναλυτικά, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, καθώς και τη δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, διακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα των μελών του κυκλώματος, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν τα παράνομα «εργαστήρια» που λειτουργούσαν στις πολυτελείς κατοικίες.

Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στις τρείς πολυτελείς κατοικίες της Ανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε:

στην 1η οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου – φυτωρίου (297) δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους περίπου (5) εκατοστών έως ενός μέτρου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη αποξηραμένα φύλλα καννάβεως σε νάιλον συσκευασία μικτού βάρους (420) γραμμαρίων, καθώς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

στην 2η οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου – φυτωρίου (1.316) δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους περίπου (5) έως (140) εκατοστών,

στην 3η οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου – φυτωρίου (582) δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους περίπου (20) έως (120) εκατοστών, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη (2) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

ενώ στην κατοχή της 33χρονης υπηκόου Βιετνάμ, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλειδιών, μεταξύ των οποίων και αυτά της 1ης και 3ης οικίας.

Παράλληλα, από αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 35χρονου υπηκόου Κίνας στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (485) ευρώ, (3) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και tablet.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

2.195 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,

420 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

το χρηματικό ποσό των 485 ευρώ,

9 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

Tablet και

πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίων – φυτωρίων για την καλλιέργεια κάνναβης υδροπονικής μορφής (λαμπτήρες, αφυγραντήρες, σωλήνες εξαερισμού κ.α.)

Εκτιμάται ότι το συνολικό προσδοκώμενο χρηματικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα των μελών της οργάνωσης, ανέρχεται τουλάχιστον σε 4.000.000 ευρώ.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Huffingtonpost.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.