Βανδαλισμοί σε τάφους της εβραϊκής κοινότητας στο Γ’ νεκροταφείο

0

Στόχος βανδάλων έγιναν τάφοι της Εβραϊκής Κοινότητας στο 3ο Νεκροταφείο Αθηνών στη Νίκαια. Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και έσπασαν τις επιτύμβιες στήλες σε τουλάχιστον τρεις τάφους στο τμήμα του νεκροταφείου που έχουν ταφεί μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας.

Όπως γράφει ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στο Thetoc, οι βανδαλισμοί έγιναν αντιληπτοί χθες το πρωί από τον φύλακα του νεκροταφείου, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν σπάσει τις επιτύμβιες στήλες χωρίς να χρησιμοποιήσουν σφυριά ή άλλα αντικείμενα αλλά με τα πόδια τους τις κλώτσησαν με αποτέλεσμα να σπάσουν από την πτώση τους στο τσιμέντο.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής επιχειρώντας να εντοπίσουν τις κινήσεις υπόπτων και κυρίως το μεταφορικό μέσο με το οποίο προσέγγισαν και διέφυγαν από το νεκροταφείο.

Σχετικά με την βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου στη Νικαια ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ.Καλαντζής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «τι είδους άνθρωποι είναι εκείνοι που μισούν νεκρούς; Ποιος και γιατί νιώθει ότι ενοχλείται από νεκρούς; Ο αντισημιτισμός εδειξε ένα από τα πρόσωπα του. Ας μην μείνουμε αδιάφοροι απέναντι σε
μια πράξη που στρέφεται ενάντια σε μια βαθιά ανθρώπινη ανάγκη, τον σεβασμό των νεκρών. Ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου πρέπει να είναι για μας μια αιτία, ένας λόγος για να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες μας ώστε το δηλητήριο του αντισημιτισμού να μείνει μακριά από την κοινωνία μας».

 

Πηγή: Thetoc.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.