Βίντεο: Στην ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούν πιλοτικά τα drones και στο Ντουμπάι ρομπότ περιπολούν από αέρος!

0

 

Στην Ελληνική Αστυνομία η χρήση drones βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο, αφού μόλις τον περασμένο Απρίλιο στο δυναμικό της εντάχθηκαν έξι μη στελεχωμένα αεροσκάφη (3spylite και 3 Thunder B) που πιλοτικά αξιοποιούνται σε αποστολές τόσο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος. Στο Ντουμπάι, από την άλλη, οι διωκτικές Αρχές έχουν προχωρήσει τη σύνδεση του έργου τους με τις τεχνολογικές εξελίξεις σε άλλο επίπεδο, αποτελώντας χώρα – πρότυπο για τον τρόπο που αξιοποιούν κάθε τι νέο σε αυτόν τον τομέα.

 

Και μπορεί στην Ελλάδα τα περισσότερα περιπολικά να είναι «διαλυμένα» με πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα σε αρκετές καταδιώξεις να βγαίνουν εκτός, αλλά στο Ντουμπάι κανείς κακοποιός δεν γλιτώνει, αφού οι αστυνομικοί της χώρας περιπολούν με υπερσύγχρονες Lamborghini. Πρόσφατα, μάλιστα, εκτός από αστυνομικούς – ρομπότ στο δυναμικό της Αστυνομίας του Ντουμπάι εντάχθηκαν ιπτάμενες μηχανές που αγοράστηκαν από τη Ρωσία, δίνοντας πλέον την δυνατότητα περιπολίας και καταδίωξης από αέρος.

 

 

Τα οχήματα αυτά φέρουν την ονομασία «Scorpion» και έχουν σχεδιαστεί από τη ρωσική εταιρία Hoversurf. Μπορούν να φτάσουν τα 40 μίλια ανά ώρα, έχουν τέσσερις προπέλες, αλλά μόνο ένα κάθισμα και μπορούν να αντέξουν βάρος έως και 273 κιλά. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν χωρίς οδηγό.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού διευθυντή της Hoversurf, Alexander Atamanov, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την Αστυνομία του Ντουμπάι, για μαζική παραγωγή του οχήματος. Η αποκάλυψη έγινε στο Dubai’s Gitex Technology show τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με μία νέα ηλεκτρική μηχανή της Mikasa, η οποία μπορεί να μην πετάει, αλλά μπορεί να φτάσει τα 124 μίλια ανά ώρα.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.