Βίντεο: Αστυνομικός απέτρεψε ληστεία έχοντας αγκαλιά το παιδί του!

Αυτό θα πει ταγμένος στο καθήκον

0

Η εξέλιξη μίας απόπειρας ληστείας σε φαρμακείο του Σάο Πάολο εξελίχθηκε σε μία σφοδρή ανταλλαγή πυρών, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι ο αστυνομικός την ώρα των πυροβολισμών κρατάει στην αγκαλιά του τον ανήλικο γιο του.

Τα εγκληματικά περιστατικά στις βραζιλιάνικες μεγαλουπόλεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που σημειώνονται θανατηφόρα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κακοποιών με αρκετούς πολίτες να βρίσκονται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Ένα ανάλογο περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας σε ένα φαρμακείο στο Κάμπο Λίμπο στα προάστεια του Σάο Πάολο, όταν δύο οπλισμένοι κακοποιοί εισέβαλαν με σκοπό να πάρουν τις εισπράξεις από τα ταμεία του καταστήματος.

Για κακή τους τύχη, όμως, εντός του καταστήματος βρίσκεται κι ένας αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, μαζί με τη σύζυγο και το ανήλικο παιδί τους, ο οποίος μόλις αντιλαμβάνεται την απόπειρα ληστείας αναλαμβάνει δράση. Αφού φωνάζει στους ληστές να σταματήσουν, δηλώνοντας την ιδιότητά του, εκείνοι στρέφουν τα όπλα τους προς την κατεύθυνσή του, τη στιγμή που κρατάει αγκαλιά το παιδί του.

Στη συνέχεια κι αφού δίνει το κατατρομαγμένο παιδί στη σύζυγό του, συνεχίζει την καταδίωξη του δεύτερου ληστή, ο οποίος μετά από λίγα δευτερόλεπτα πέφτει κι εκείνος νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού- «εξολοθρευτή». Τέλος, να σημειωθεί πως η καθημερινή παραβατικότητα αποτελεί μάστιγα για την ασφάλεια των κατοίκων της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής, ενώ πολλές φορές οι αστυνομικές επιχειρήσεις στις φαβέλες των βραζιλιάνικών παραγκουπόλεων αποτελούν -κυριολεκτικά- πολεμικές αποστολές.

 

 

Πηγή: Gazzeta.gr

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.