Αυτοί είναι οι δύο Αλβανοί που λήστευαν ηλικιωμένους (photos)

0

Τα στοιχεία ταυτότητες και τις φωτογραφίες δύο Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και κλοπές από οικίες, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για μία σπείρα που εξαρθρώθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2017 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

(επ) PEPA ή FLORENC (ον) PEPA ή LEONARD ή FLORENC ή LENCI του VEIZ ή VEIZI ή QANI και της SABIRE ή LAVDIE, γεννηθέντα στις 17-4-1991 στην Αλβανία
(επ) DEMIRI (ον) GERALDO του GRAMOZ και της RAIMONA ή RAJMONDA, γεννηθέντα στις 17-6-1991 ή 17-7-1989 στην Αλβανία
Το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. από τις 26 Οκτωβρίου 2017

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων καθώς και διακεκριμένες κλοπές από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας.

Συνελήφθησαν, στις 20-10-2017 στην Αθήνα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26 και 28 ετών, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από εξαμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες.

Ειδικότερα, εντόπιζαν οικίες και κατά τις νυκτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις θύρες, εισέρχονταν σε αυτές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή ενώ κατά την διαφυγή τους αφαιρούσαν, με τη χρήση των κλειδιών που ανεύρισκαν, τα οχήματα των παθόντων.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης των μελών της σπείρας, ήταν η έντονη βία που ασκούσαν στα θύματα τους σε περίπτωση που οι πράξεις τους γινόντουσαν αντιληπτές. Επιπλέον, την ίδια τακτική ακολουθούσαν και στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης των χρημάτων τους. Περαιτέρω, τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και διαρρηκτικών εργαλείων, έγγραφα τρίτων προσώπων, δύο μαχαίρια και ένα πιστόλι τύπου Replica .

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τρείς (3) ληστείες, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος ηλικιωμένων και μία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Χαλκιδική καθώς και δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην Αττική και στην Καλαμάτα, μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη σε Πρεσβευτική κατοικία στο Ψυχικό.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι ο 26χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων, συνεχίζεται.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.