Αυτά είναι τα ταξιδιωτικά έγγραφα του μεγαλεμπόρου της κοκαΐνης

0

Σε εκατοντάδες σακουλάκια, τα οποία έφεραν διάφορα λογότυπα και επιγραφές στις επιφάνειές τους, όπως για παράδειγμα το λογότυπο γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών, αλλά και γνωστής εταιρείας μοτοσυκλετών, είχε τοποθετήσει την κοκαΐνη το καρτέλ των ναρκωτικών που συνελήφθη στη Βάρκιζα και είχε φέρει στην Ελλάδα 381 κιλά κοκαΐνης μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.

Από τις 31 χειρόγραφες σημειώσεις που εντόπισαν οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών μέσα στο διαμέρισμα, προκύπτουν ξεκάθαρα οι ποσότητες κοκαΐνης που έχουν διακινηθεί σε διάφορους εμπόρους ναρκωτικών, αναγράφοντας και το λογότυπο το οποίο έφερε η κάθε σακούλα.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Μίνας Καραμήτρου και του CNN Greece, σε μια ιδιόχειρη σημείωση αναγράφεται ότι στις 9/11/2017 αφίχθησαν «381 συσκευασίες», ενώ σχεδόν σε όλες τις ιδιόχειρες σημειώσεις αναγράφονται οι ημερομηνίες, οι ποσότητες, αλλά και το χρηματικό ποσό που επέφερε κάθε πώληση κοκαΐνης.
Στα ταξιδιωτικά έγγραφα του συλληφθέντα που φέρνει στη δημοσιότητα το CNN Greece προκύπτει το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στο Εκουαδόρ, το Περού και τη Βραζιλία.
IMG 0232IMG 0232IMG 0232IMG 0232
IMG 0231 1a
Το πιο αποκαλυπτικό πάντως στην υπόθεση είναι το ειδικό κρυπτογραφημένο λογισμικό που χρησιμοποιούσαν οι ναρκέμποροι για να συνομιλούν μεταξύ τους χωρίς να μπορούν οι Αρχές να καταγράψουν τις συνεννοήσεις τους. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται αυτός ο τρόπος επικοινωνίας, που γινόταν αποκλειστικά μέσω mail και στο διαδίκτυο, με συγκεκριμένα κινητά που μπορούν να υποστηρίξουν το λογισμικό. Έτσι 10 μεγαλέμποροι μιλούσαν ταυτόχρονα από διάφορα κράτη της Ευρώπης χωρίς ποτέ να έχουν συναντηθεί!
Στην Ελλάδα αποκλειστικά για να «σπρώξει» τα 135 κιλά κοκαΐνης ο Σέρβος
Όμως, οι αξιωματικοί της δίωξης ναρκωτικών στην Ελλάδα κατάφεραν να εντοπίσουν τον τρόπο των συνομιλιών τους και να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για βαριά ονόματα του καρτέλ της κοκαΐνης.
Ο Σέρβος που συνελήφθη στο πολυτελές διαμέρισμα στην Βάρκιζας είναι βασικός παίκτης στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης. Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα οι αστυνομικοί του τμήματος Αθηνών της δίωξης ναρκωτικών έγιναν η σκιά του και τον έβλεπαν να κάνει τη μεγάλη ζωή στα νότια προάστια και να επισκέπτεται ακόμη και κλειστούς ομίλους, όπου μπορούν να μπουν μόνο άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.
Μαζί του ήταν ένας ακόμη Σέρβος, ο οποίος επίσης κατηγορείται και διαφεύγει της σύλληψης.
Η αξία της κοκαΐνης ξεπερνά τα επτά εκατομμύρια ευρώ!!!  

Μίνα Καραμήτρου – cnn.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.