Απόβαση στα Εξάρχεια από γαλλικό “κονβόι” – Φόβοι για τη 17 Νοέμβρη

0

Ένα κονβόι 10 περίπου οχημάτων (κυρίως τύπου “βαν”) με «άγνωστες προμήθειες» που κατεύθυναν Γάλλοι αντιεξουσιαστές με προορισμό καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε τεράστια αναστάτωση το βράδυ της Δευτέρας στους επιτελείς της ΕΛΑΣ στην λεωφόρο Κατεχάκη και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Αθήνας.

Σύμφωνα με αναφορές Ελλήνων αξιωματούχων τα οχήματα αυτά εισήλθαν στην χώρα μας- το μεσημέρι της Δευτέρας- από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και κατευθύνθηκαν στην Αθήνα μέσω του οδικού άξονα Ιωαννίνων -Πατρών-Κορίνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες από Έλληνες κι αλλοδαπούς αντιεξουσιαστές τα οχήματα μεταφέρουν «αγαθά πρώτης ανάγκης» κυρίως για πρόσφυγες που διαμένουν σε καταλήψεις των Εξαρχείων.

Παραμένουν θολά πολλά σημεία της υπόθεσης καθώς δεν υπάρχουν περισσότερες διασαφηνίσεις. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ θα υπήρχε έλεγχος των οχημάτων πιθανόν στην περιοχή της Κορίνθου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται άλλη εξέλιξη.

Εντωμεταξύ τις τελευταίες ημέρες στην ΕΛΑΣ υπάρχει γενική επιφυλακή εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου με τον φόβο εκτεταμένων επεισοδίων. Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι ήδη εντοπίζεται παρουσία δεκάδων ατόμων σε κτίριο του Πολυτεχνείου.

Πηγή: Το Βήμα
Από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.