Αποστολή Ελλήνων αστυνομικών στη Γερμανία για… ελέγχους στα γερμανικά αεροδρόμια

0

Tις προσεχείς μέρες αναμένεται να σταλούν έλληνες αστυνομικοί στα γερμανικά αεροδρόμια προκειμένου να ελέγχουν τον έλεγχο που γίνεται στους προερχόμενους από την Ελλάδα επιβάτες αεροσκαφών μετά αφορμή τις καταγγελίες – επιβεβαιώθηκαν από το Βερολίνο – ότι υπόκεινται ελέγχους που δεν προβλέπεται από την συνθήκη Σένγκεν.

Όπως γράφει το Thetoc, oι γερμανικές αρχές ανέφεραν πως μέσα σε διάστημα 10 μηνών μπήκαν στην χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα 1000 επιβάτες προερχόμενοι από την Ελλάδα.   

Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι η ελληνική πλευρά είχε ενημερωθεί και είχε συμφωνήσει από τις 13 Οκτωβρίου για την αυστηροποίηση των ελέγχων και για την αποστολή στα ελληνικά αεροδρόμια γερμανών αστυνομικών και ελλήνων στα γερμανικά αεροδρόμια. Ετσι με καθυστέρηση και ενώ η Γερμανία είχε στείλει στα ελληνικά αεροδρόμια δικούς της αστυνομικούς, η Ελλάδα σπεύδει τώρα να κάνει το ίδιο, μετά την δημοσιοποίηση του προβλήματος. Σύμφωνα δε με πληροφορίες μετά την έλευση των γερμανών αστυνομικών από τα μέσα  Οκτωβρίου  έως και σήμερα εντοπίστηκαν μόλις 20 περιπτώσεις επιβατών που συνελήφθησαν ενώ επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ελληνικά έγγραφα.

Κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωναν ότι είχε τεθεί το θέμα και αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν τηρήθηκαν οι διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί επανειλημμένα στον έλληνα υπουργό από τον  Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Ντε Μεζιε ότι οι έλεγχοι θα ήταν στοχευμένοι και επιλεκτικοί στους προβλεπόμενου  χώρους Σένγκεν δεν θα αφορούσαν ευρωπαίους πολίτες και πως θα ήταν διακριτικοί.

Αντιθέτως όπως φάνηκε από τις μαρτυρίες ελλήνων πολιτών οι έλεγχοι ήταν άκρως ταπεινωτικοί.

Κύκλοι του υπουργείου εξέφραζαν την Τετάρτη την δυσφορία και την  ενόχληση του υπουργού Νίκου Τόσκα για την αθέτηση των υποσχέσεων του κ. Ντε Μεζιέρ.

Εν των μεταξύ στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι από Ελλάδα – Γερμανία και Κομισιόν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε με τους ελέγχους ελλήνων πολιτών στα γερμανικά αεροδρόμια.

Πηγή: Thetoc

Του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.