Απαγωγή Λεμπιδάκη: Η ΕΛ.ΑΣ. έπιασε τον “άγνωστο” φύλακα

0

Ενας ακόμη “φύλακας” του Μιχάλη Λεμπιδάκη συνελήφθη από την αστυνομία, μετά από ταυτοποίηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού στο τελευταίο κρησφύγετο φυλάκισης του ομήρου. Ο 39χρονος άνδρας φέρεται να συνδέεται με την πολύμηνη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος εντοπίστηκε και απελευθερώθηκε από τις αρχές στις 2 Οκτωβρίου, μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε μάντρα αυτοκινήτων λίγο έξω από το Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως απαγωγέας εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο και συνελήφθη μετά από ένταλμα της Εισαγγελίας Ηρακλείου και σήμερα το πρωί αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές τα αποτυπώματα του 39χρονου άνδρα εντοπίστηκαν σε αρκετά σημεία μέσα στη σοφίτα όπου ήταν το τελευταίο κρησφύγετο των δραστών. «Θα πρέπει να δικαιολογήσει γιατί βρέθηκαν τα αποτυπώματά του στο συγκεκριμένο σημείο σε διαφορετικά μέρη. Αυτό δείχνει πως εμπλέκεται στην υπόθεση», ήταν τα λόγια αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο συλληφθείς θεωρείται ακόμη ένας από του φύλακες του Μιχάλη Λεμπιδάκη καθόλη τη διάρκεια της απαγωγής του, ωστόσο εκτιμάται πως ενεπλάκη στην υπόθεση ενδεχομένως τους τελευταίους μήνες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες ήταν ακόμη μία «μετεγγραφή» των απαγωγέων που τον χρησιμοποίησαν για τον κρίσιμο ρόλο του φύλακα, καθώς τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραξε τη μεγαλύτερη απαγωγή στα ελληνικά χρονικά είχε στερέψει από δυνάμεις μετά την πολύμηνη κράτηση του 54χρονου επιχειρηματία. Προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις αρχές κανένα σενάριο με το εάν εντάσσεται στην πρώτη ομάδα των απαγωγέων που ενορχήστρωσε και εκτέλεσε αρχικά το σχέδιο της απαγωγής του γνωστού κρητικού ή τη δεύτερη που συνέχισε να κρατάει

Οι αρχές είχαν συλλέξει πλήθος στοιχείων από τη σοφίτα όπου κρατούταν το τελευταίο διάστημα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και πλήθος αποτυπωμάτων που φαίνεται πως οδήγησαν στα ίχνη του 39χρονου άνδρα, ο οποίος διαμένει στο Ρέθυμνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κρητικός επιχειρηματίας εντοπίστηκε μετά από ενδελεχείς έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. που είχε καταφέρει να συλλέξει πλήθος στοιχείων που οδήγησαν τελικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης. O δρόμος για τον εντοπισμό του άνοιξε λόγω των μοιραίων λαθών των δραστών στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να επικοινωνήσουν με την οικογένεια του απαχθέντα. Κατά την αστυνομική επιχείρηση, απελευθερώθηκε ο επιχειρηματίας, ενώ συνελήφθησαν και 8 Έλληνες.

Το «θρίλερ» της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη αλλά και ο «Γολγοθάς» της οικογένειάς του ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου  όταν άγνωστοι του επιτέθηκαν και τον απήγαγαν, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του στα Καλέσα, στο Ηράκλειο Κρήτης. Σε όλο αυτό το διάστημα που κρατούνταν όμηρος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, με τους απαγωγείς να ζητούν το υπέρογκο ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ ως λύτρα, η οικογένειά του αγωνιούσε καθώς δεν γνώριζε τίποτα για την τύχη του, ενώ πίεζε-όσο μπορούσε- τους απαγωγείς για ένα σημάδι ζωής του 54χρονου επιχειρηματία. Ο 54χρονος επιχειρηματίας, είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD. Πρόκειται για ένα από τα δυνατότερα ονόματα της επιχειρηματικής ζωής της Κρήτης, ενώ τα τελευταία έτη μέτοχος εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με παραρτήματα σε έξι χώρες και εξαγωγές σε άλλες 60 και ανήκει σε οικογένεια που διατηρούσε πάντα χαμηλούς τόνους.

 

Πηγή: Thetoc

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.