Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. για έκρηξη στο Εφετείο: “Καθαρό” το καλάσνικοφ των τρομοκρατών

0

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, σχετικά με την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο Εφετείο Αθηνών χθες (Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017) το πρωί, ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, προέκυψε ότι προέρχεται από πολεμικό τυφέκιο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.

Δεν λειτουργούσαν οι κάμερες

Μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη βρέθηκαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών όταν ζήτησαν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου, το οποίο έγινε χθες (Παρασκευή) τα ξημερώματα στόχος τρομοκρατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες ασφαλείας του Εφετείου δεν λειτουργούν από το 2002. Η μοναδική που λειτουργούσε, όπως λένε οι ίδιες πηγές, δεν είχε καταγραφικό, συνεπώς ούτε αυτή έχει καταγράψει την παραμικρή εικόνα. Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι αστυνομικοί να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε κάμερες ασφαλείας πέριξ του Εφετείου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να βρεθεί η «ταυτότητα» του καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Από την πρώτη εικόνα προκύπτει ότι αυτό είναι «καθαρό» (δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε κάποια εγκληματική πράξη), ενώ εντός της ημέρας αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.