Αγωνία για την υποδοχή Ερντογάν στη Θράκη – Κινητοποιήθηκαν χιλιάδες μουσουλμάνοι

0

Με τον… «αέρα» του ηγέτη της «μητέρας πατρίδας» καταφθάνει το μεσημέρι στην Κομοτηνή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας ξεκαθαρίσει στην Αθήνα πως η Άγκυρα θεωρεί «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και πως πλέον θα αποτελεί κορυφαίο θέμα στη διμερή ατζέντα. Το τουρκικό προεδρικό αεροπλάνο αναχώρησε γύρω στις 10:30 από το Ελευθέριος Βενιζέλος, με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να τον αποχαιρετά εκ μέρους της κυβέρνησης. Προορισμός το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και κατόπιν η Κομοτηνή, όπου η αποστολή αναμένεται περίπου στις 12 το μεσημέρι.

Οι τουρκόφρονες του Προξενείου Κομοτηνής, υπολογίζουν πως θα καταφέρουν να κινητοποιήσουν 10.000 με 15.000 μειονοτικούς στην φιέστα υποδοχής το μεσημέρι στο τζαμί Κιρ Μαχαλά της οδού Φιλιππουπόλεως. Εάν τελικά επαληθευτούν οι πληροφορίες για εισαγόμενους «κλακαδόρους» που θα έρθουν στην Κομοτηνή με ναυλωμένα λεωφορεία από την Αδριανούπολη, την Προύσα και την Κωνσταντινούπολη, τότε ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά με την Τουρκία και τους εγχώριους πράκτορες της να πετυχαίνουν τον επικοινωνιακό τους στόχo.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 12:00 o Toύρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν, και η πολυπληθής συνοδεία του, θα φτάσουν από το Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης στην Κομοτηνή, όπου θα κατευθυνθούν αμέσως προς το τζαμί της οδού Φιλιππουπόλεως Κιρ Μαχαλέ για την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής. Πρόκειται για το ίδιο τέμενος που είχε επισκεφθεί τον περασμένο Ιούνιο και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, με τις τότε εμπρηστικές δηλώσεις.

 

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.