Ένωση Πειραιά: «Το μόνο που ζητά η γυναίκα αστυνομικός είναι ο σεβασμός»

«Η μέρα αυτή είναι επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου»

0

«Η μέρα αυτή είναι επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση για τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ή αλλιώς η «Ημέρα της Γυναίκας» που θεσμοθετήθηκε να γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους, αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας, ως συζύγου, μάνας, εργαζόμενης και ενεργού μέλους της κοινωνίας μας. Η μέρα αυτή είναι επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

Σημαντικό ρόλο στην κοινωνία της σύγχρονης Ελλάδας κατέχει εδώ και χρόνια η Γυναίκα Αστυνομικός, η οποία τα καταφέρνει επάξια. Εργάζεται μέσα σε ένα επαγγελματικό χώρο που χαρακτηριζόταν μέχρι και πριν από λίγα χρόνια ανδρικό επάγγελμα, μέσα από την πολυπλοκότητα και ιδιαιτερότητα της γυναικείας φυσιολογίας πρέπει συνεχώς να φέρνει σε ισορροπία τις υποχρεώσεις της τόσο στην Υπηρεσία (συνθήκες εργασίας, ωράριο, ευκαιρίες ανέλιξης και προόδου, κ.λ.π.) όσο και στην Οικογένεια που δίνει προτεραιότητα ως μάνα, κόρη, σύζυγος, αδελφή. Καθημερινά υπερπροσπαθεί να πραγματώσει τον σκοπό της, να συνδυάσει και να κατανείμει σωστά τον χρόνο ανάμεσα στην ιδιότητα Αστυνομικός και στην Γυναίκα με αποτέλεσμα πολλές φορές επιβαρύνοντας τον εαυτό της να προσφέρει πάντα ότι καλύτερο έχει στην Κοινωνία μας.

Το μόνο που ζητά η Γυναίκα Αστυνομικός είναι, ο σεβασμός στο λειτούργημα που επέλεξε να επιτελεί για την Κοινωνία μας, με την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας. Η Γυναίκα Αστυνομικός ζητά να Ζει με αξιοπρέπεια, να μεγαλώνει τα παιδιά της με σωστή σωματική και πνευματική τροφή. Να Ζει όχι επικίνδυνα και ανθυγιεινά αλλά με ασφάλεια και υπερηφάνεια. Ο αγώνας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων αυτών, μέσω εναλλακτικών λύσεων για ένα βιώσιμο περιβάλλον, γίνεται με την συνδικαλιστική εκπροσώπηση από γυναίκες και άντρες Αστυνομικούς, όπου ταυτίζουμε τις απόψεις μας και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για την επίτευξη κοινωνικής προόδου και ισότητας στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Η ζωή….. η ευτυχία… η χαρά… η καλοσύνη… η αγάπη… η επιτυχία… η ομορφιά… Όλες γένους θηλυκού … Όλες λέξεις και έννοιες μοναδικές.

Ευχόμαστε στις συναδέλφισσές μας και σ’ όλες τις γυναίκες του κόσμου Χρόνια Πολλά, Δύναμη, Ψυχικό Σθένος και Ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος, Σπυρίδων Λιότσος
Η γ.γ., Αργυρώ Μαλαχία

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.