Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Οι αστυνομικοί δεν είναι “σάκοι του μποξ”

0

Σκληρή ανακοίνωση για το ζήτημα του σχεδιασμού των μέτρων τάξης, επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τον τραυματισμό αστυνομικού της ΟΠΚΕ το πρωί της Τετάρτης, κατά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από την κεντρική πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Ο χθεσινός τραυματισμός του συναδέλφου μας ήρθε ως φυσική συνέχεια των άλλων τραυματισμών του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Έχουμε θέσει εδώ και καιρό προ των ευθυνών τους αυτούς που με τόση προχειρότητα σχεδιάζουν τα μέτρα και κατευθύνουν τις αστυνομικές δυνάμεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α.

H σωματική ακεραιότητα του αστυνομικού και η ζωή του έχουν κάποια αξία; Ή μόνο το επικοινωνιακό παιχνίδι τους νοιάζει;

Στην προχειρότητα έρχονται να προστεθούν η διάλυση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και η υποστελέχωση των διμοιριών Υ.ΜΕ.Τ.-Υ.Α.Τ. Ως εκ τούτου για να διεκπεραιωθούν όλες αυτές οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιούνται στα διάφορα μέτρα και στόχους δυνάμεις όπως ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ. με διαταγές να εκτελούν καθήκοντα για τα οποία ούτε έχουν εκπαιδευτεί ούτε την υλικοτεχνική υποδομή διαθέτουν.

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφό μας της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. και όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις είμαστε δίπλα του και θέτουμε το νομικό τμήμα της Ένωσής μας στη διάθεσή του. Η Ένωση Αθηνών θα συνεχίσει να ενοχλεί, να παρεμβαίνει και να θέτει τα ανωτέρω ζητήματα.

Οι Αστυνομικοί ΔΕΝ είναι «σάκοι του μποξ».

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος, Δημοσθένης Πάκος
Ο γεν. Γραμματέας, Νικολάος Ρήγας

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.