Ένωση Αθηνών: Δ.Α.Ε.Α. – Ώρα μηδέν, να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας!

"Σε ανάλογο τελικό κυπέλλου του χρόνου πώς θα βγουν τα μέτρα που ζητάει η ηγεσία;"

0

Ανακοίνωση με τίτλο «Δ.Α.Ε.Α… ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!» εξέδωσε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ζητώντας από «φυσική και πολιτική ηγεσία να αφουγκραστούν το πρόβλημα, να γίνει δεκτό το αίτημά μας για τροποποίηση της διάταξης του κώδικα μεταθέσεων που δεν επιτρέπει τους νεοξερχόμενους όλων των βαθμών να τοποθετηθούν στη Δ.Α.Ε.Α.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τις εργασιακές συνθήκες που συνεχίζουν να επικρατούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Μετά από αρκετές πολύ δύσκολες εβδομάδες και τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου ποδοσφαίρου το προηγούμενο Σάββατο όπου οι συνάδελφοί μας μέσα σε τρεις ημέρες εργάστηκαν 30 και πλέον ώρες ο καθένας, είχαμε την ελπίδα ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και η ηγεσία της Γ.Α.Δ.Α. θα έμπαιναν πλέον σε μία πρακτική εξορθολογισμού των καθημερινών υπηρεσιακών αναγκών της συγκεκριμένης Διεύθυνσης.

Δυστυχώς βλέπουμε μόνο το αντίθετο να συμβαίνει!

Αναφέρουμε επιγραμματικά τι συμβαίνει σήμερα στη Δ.Α.Ε.Α.:

Υ.Α.Τ. – 24 Διμοιρίες εκ των οποίων 3 σε νησιά για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, 1 στην Κόρινθο καθημερινά στο κέντρο υποδοχής μεταναστών, 12 έως 15 στατικές διμοιρίες σε 24ωρη βάση.

Υ.ΜΕ.Τ. – 25 Διμοιρίες από τις οποίες 24 σε σταθερά σημεία επί 24ωρου βάσεως.

Όσες διμοιρίες περισσεύουν πρέπει να αναλάβουν καθημερινές διαδηλώσεις – διαμαρτυρίες, αθλητικές εκδηλώσεις, επιχειρήσεις εκτός Αθηνών, εξορμήσεις – συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες, κυρίως όμως με μείωση του αριθμού των υπηρετούντων κατά 40% τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2015 μια διμοιρία Υ.Α.Τ. είχε καθημερινά δύναμη 16-18 Αστυφύλακες, σήμερα έχει 10-12. Μία διμοιρία Υ.ΜΕ.Τ. το 2015 είχε δύναμη 12-14 Αστυφύλακες καθημερινά, σήμερα έχει 6-8. Πέραν του εργασιακού (αφού η ημερήσια ανάπαυση είναι πλέον ζητούμενο και όχι αυτονόητο δικαίωμα) τίθεται από εμάς ευθέως ζήτημα επικινδυνότητας πέραν του συνηθισμένου από τη φύση της υπηρεσίας.

Τα μαθηματικά από ότι βλέπουμε δεν βγαίνουν. Μόνο με τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων δηλαδή μεταθέσεις με αντικειμενικά κριτήρια για την περιφέρεια, άδειες ανατροφής τέκνου, αναρρωτικές, προαγωγές (Αρχιφύλακες, Σχολή Αξιωματικών) η Δ.Α.Ε.Α. θα γίνει πλέον μια υπηρεσία «φάντασμα». Σε ανάλογο τελικό κυπέλλου του χρόνου πώς θα βγουν τα μέτρα που ζητάει η ηγεσία;

Είναι επιβεβλημένο η φυσική και πολιτική ηγεσία να αφουγκραστούν το πρόβλημα, να γίνει δεκτό το αίτημά μας για τροποποίηση της διάταξης του κώδικα μεταθέσεων που δεν επιτρέπει τους νεοξερχόμενους όλων των βαθμών να τοποθετηθούν στη Δ.Α.Ε.Α. και ταυτόχρονα είναι επιβεβλημένη η περαιτέρω ενίσχυση από τα υπηρεσιακά συμβούλια της Γ.Α.Δ.Α. αφού εξ’ όσων γνωρίζουμε υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που έχουν αιτηθεί την μετάθεσή τους προς τη Δ.Α.Ε.Α. και το αίτημά τους δεν έχει γίνει για μήνες δεκτό.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε φτάσει στο οριακό πλέον σημείο να ανακοινώσουμε ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα ανωτέρω δίκαια αιτήματά μας θα ζητήσουμε και τη συνδρομή της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ώστε να οδηγηθούμε σε κινητοποιήσεις μήπως καταφέρουμε και περισώσουμε την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας.

Να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας!

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος, Δημοσθένης Πάκος
Ο γ.γ., Νικόλαος Ρήγας

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.