Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών – Μεγάλες υλικές ζημιές

0
Τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής

Ήταν περί τις 02:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών και στο zougla.gr λέγοντας ότι σε 40 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.

Λίγο νωρίτερα ο αστυνομικός φύλακας του κτιρίου είχε ενημερώσει το κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι μηχανή με δύο άγνωστους άνδρες προσέγγισε το σημείο και άφησε έναν σάκο στα σκαλιά. Η γύρω περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από τις αστυνομικές δυνάμεις και στις 03:25 τα ξημερώματα η βόμβα εξερράγη προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και αναστάτωνοντας τους κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν ιδιαίτερα ισχυρός και ο ήχος της έκρηξης ακούστηκε σχεδόν σε όλη την Αθήνα.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να συλλέξουν υπολείμματα του μηχανισμού, ενώ ερευνάται και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να καταγραφεί η πορεία των δραστων.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια ηχηρή κίνηση του ενόπλους αντάρτικου πόλης σε έναν καλά φυλασσόμενο στόχο, λίγα μέτρα μακριά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.