Έγγραφο αποκαλύπτει τι έγινε τελικά με την ΟΠΚΕ στη Μάνδρα – Ποιος είπε ψέματα

0

Διάψευση με μία αλήθεια και… δύο ψέματα εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να υποστηρίξει, ότι η καταγγελία της δημάρχου Μάνδρας Ιωάννας Κριεκούκη, για «μετακόμιση» της ομάδας ΟΠΚΕ που είχε διατεθεί για την αποτροπή πλιάτσικο το περασμένο Σάββατο, στη φύλαξη της πρωθυπουργικής κατοικίας του Αλέξη Τσίπρα, «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Όπως διαβάζουμε στο Thetoc από τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, σύμφωνα με έγγραφο κατανομής των ομάδων ΟΠΚΕ, που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», η «αλήθεια» είναι πως η μοναδική ομάδα ΟΠΚΕ που είχε διατεθεί στην περιοχή της Μάνδρας, και όχι τρεις όπως περιέγραφε η αστυνομική ανακοίνωση, δεν ήταν στην οικία του Αλέξη Τσίπρα.

Το πρώτο «ψέμα» είναι πως η βάρδιά της Κ-211 ομάδας ΟΠΚΕ, στην περιοχή της Μάνδρας ξεκινούσε στις 14:00 και τελείωνε στις 22:00, αλλά δεν πήγε ποτέ στο ξεκίνημα του ωραρίου, αντίθετα με εντολή του Κέντρου Ασφάλειας μετακινήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου, έως τις 17:30 το απόγευμα για να καλύψει την μετακίνηση της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν εκεί, για άλλον υπηρεσιακό λόγο. Έπειτα έφυγε από εκεί και έφθασε στην περιοχή της Μάνδρας-Νέας Περάμου σχεδόν 1,5 ώρα αργότερα, δηλαδή στις 19:00, όταν η βάρδια τελείωνε στις 22:00, για «την αποτροπή έκνομων ενεργειών σε βάρος πολιτών που επλήγησαν από την πλημμύρα».

Ένα δεύτερο, ίσως μισό «ψέμα» είναι η αναφορά στην αστυνομική ανακοίνωση πως μία ομάδα ΟΠΚΕ μετακινήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στον Νέο Κόσμο. Η Κ-213 ομάδα ΟΠΚΕ, που εκτελούσε υπηρεσία σε Μενίδι και Ζεφύρι, στις 11:15 το πρωί του Σαββάτου, μετακινήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να συμμετάσχει στα μέτρα ασφάλεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που θα είχε παρουσία στην κηδεία του διακεκριμένου πανεπιστημιακού καθηγητή και διανοούμενου Κώστα Βεργόπουλου.

Επισημαίνεται ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες, μία ομάδα ΟΠΚΕ, που εκτελεί βραδινή βάρδια στην Μάνδρα Αττικής, μετά τη 22:00 τα ξημερώματα μετακινείται στο σπίτι του πρωθυπουργού για να αντικασταστήσει την υπάρχουσα διμοιρία των ΜΑΤ. Το Σάββατο, ημέρα καταγγελίας της δημάρχου, η Κ-223 ΟΠΚΕ με εντολή του Κέντρου Ασφάλειας, στις 22:10 παρέμεινε στη συμβολή των οδών Αγ. Γλυκερίας και Κοκκερέλ στην Κυψέλη, δίπλα από το σπίτι του πρωθυπουργού για λήψη μέτρων ασφάλειας.

Η… αλήθεια είναι πως στο πλαίσιο του σχεδιασμού ειδικών δράσεων για την πρόληψη κλοπών στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές της Μάνδρας Αττικής και της Νέας Περάμου, σε έξι περιπτώσεις συνελήφθησαν 13 άτομα. Στις 15 Νοεμβρίου συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μάνδρας, 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος νωρίτερα μαζί με συνεργό του που αναζητείται, είχε εισέλθει στο Ταχυδρομείο Μάνδρας, από σπασμένο τζάμι, με σκοπό την κλοπή. Την επόμενη μέρα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τέσσερις Έλληνες ηλικίας 29, 32, 38 και 41 ετών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν μπει στις εγκαταστάσεις εταιρείας στη Μάνδρα και αφαιρούσαν ψυγεία και άλλα αντικείμενα.

Τις επόμενες ημέρες συνελήφθησαν διαδοχικά, δύο Έλληνες 27 και 51 ετών, που αφαιρούσαν αντικείμενα από οικίες στη Νέα Πέραμο, τρεις ανήλικοι που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από την πλημμύρα, ένας 18χρονος όταν αφαιρούσε αντικείμενα και ηλεκτρικές συσκευές από ισόγεια οικία στη Μάνδρα, δύο Έλληνες ηλικίας 34 και 46 ετών, την στιγμή που αποσυναρμολογούσαν και επιχειρούσαν να αφαιρέσουν εξαρτήματα ακινητοποιημένου οχήματος, στο ρέμα του Σαρανταπόταμου στη Μάνδρα, το οποίο είχε παρασυρθεί από τον χείμαρρο. Σημειώνεται ότι συνολικά από τις 16 Νοεμβρίου στις περιοχές της Μάνδρας και Νέας Περάμου έχουν διατεθεί συνολικά 1.421 αστυνομικοί με ανάλογο αριθμό μέσων.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, Thetoc

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.