«Άγνωστες» εισβολές συμμορίας χρηματοκιβωτίων – Σαρώνουν στη δυτική Αττική

0

Ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος:

Νέα συμμορία «ληστών των χρηματοκιβωτίων» έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται έντονα στη δυτική Αττική προκαλώντας συναγερμό στην Αστυνομία, καθώς τα μέλη της εμφανίζονται ένοπλα και επικίνδυνα.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν πραγματοποιήσει τρία χτυπήματα με στόχο ένα νοσοκομείο και δύο εταιρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία εντυπωσιακή τους επίθεση έγινε στις 4.00 το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού στο Δήμο Αχαρνών. Εφτά άτομα με κουκούλες και γάντια στα χέρια εισέβαλαν στο νοσοκομείο σπάζοντας την κεντρική τζαμαρία. Κατόπιν, ανέβηκαν γρήγορα στον 1ο όροφο, ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο και το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο.

Στην Πολυκλινική υπήρχε άνδρας εταιρίας σεκιούριτι, ο οποίος, όπως είναι φυσικό, δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη θέα των ληστών. Η Αστυνομία διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητο των δραστών είχε κλαπεί λίγες ώρες πριν την επίθεση από την περιοχή της Πετρούπολης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την προφορά τους προκύπτει ότι πιθανότατα πρόκειται για ληστές από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η επίθεση στην Πολυκλινική δεν γνωστοποιήθηκε από την Αστυνομία.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, την περασμένη Τετάρτη, πιθανότατα τα ίδια άτομα πραγματοποίησαν επίθεση-«καρμπόν». Στις 3.30 το πρωί εισέβαλαν σε εταιρία με γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία στο Μενίδι. Αφού έσπασαν την κεντρική είσοδο, κατευθύνθηκαν στον 1ο όροφο, άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε γραμμάτια και επιταγές, το φόρτωσαν σε κλεμμένο όχημα και εξαφανίστηκαν. Η επιχείρηση είχε συναγερμό που ενεργοποιήθηκε αλλά οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο σημείο και να καταδιώξουν τα μέλη της συμμορίας.

Τα δύο παραπάνω χτυπήματα ήρθαν να προστεθούν σε αυτό που είχε γίνει το βράδυ της 31ης Νοεμβρίου όταν ληστές με όπλα στα χέρια μπήκαν στο κτίριο εταιρίας τροφίμων στο Μενίδι στοχεύοντας και σε αυτή την περίπτωση το χρηματοκιβώτιο. Ένας από τους ενόπλους ζήτησε από υπάλληλο να πέσει στο έδαφος και όταν εκείνος αρνήθηκε τότε δεν δίστασε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να πατήσει τη σκανδάλη. Το πιστόλι που κρατούσε, ωστόσο, μπλόκαρε με αποτέλεσμα να μην εκτοξευτεί σφαίρα.

Το modus operandi (τρόπος δράσης) των ληστών θυμίζει στην Αστυνομία αυτό που υιοθετούσαν τα μέλη της περιβόητης «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων» που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Μάιο. Η Αστυνομία είχε συλλάβει τότε 15 άτομα, στο σύνολό τους από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (με εξαίρεση έναν 26χρονο Αλβανό).

Η Ασφάλεια Αττικής εξετάζει τέσσερα σενάρια. Το πρώτο είναι η ένταση των επιθέσεων να συνδέεται με αποφυλακίσεις ποινικών, που δημιούργησαν ξανά δικές τους ομάδες. Το δεύτερο είναι να πρόκειται για μιμητές της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Μάιο. Το τρίτο να έχουν να κάνουν με άτομα που συμμετείχαν στην παλιά ομάδα αλλά δεν είχαν συλληφθεί τότε. Το τέταρτο να πρόκειται για έναν συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στη δυτική Αττική φαίνεται ότι υπάρχει μία μεγάλη δεξαμενή ποινικών, από την οποία αντλούνται μέλη για την επάνδρωση επικίνδυνων και οπλισμένων εγκληματικών οργανώσεων.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.